Är solceller lönsamt?

Skriv in din adress för att få svar om ditt tak är lönsamt för solceller

Förväntad effekt:

Kontakta mig för kostnadsfri offert

"]

Vanliga frågor

Är det lönsamt med solceller?

Solcellers höga avkastning gör dem lönsamma. Vid själva investeringen betalar du, men sedan har du i stort sett inga kostnader och dessutom är det väldigt lite underhåll. Det kan även höja värdet på ditt hus.

Vad är en bra solpotential?

För att en solenergianläggning ska bli en lönsam affär ska takets solpotential normalt ligga över 80 procent. Men kom ihåg att solpotentialen är ett översiktligt mått – det är inte ett uttömmande svar. Eftersom många faktorer spelar in och det finns en hel del ganska specifika aspekter som inte ryms i solpotentialen, kan det vara värt att räkna på lönsamheten i en solanläggning även om solpotentialen skulle bli en besvikelse.

Sedan ska vi ju inte sticka under stolen med att lönsamhet bara är en aspekt på solenergi. Andra aspekter som är värda att väga in är till exempel självständighet och att solenergi är en miljövänlig energikälla – två aspekter som kan vara nog så viktiga som krass ekonomi.

Vilka är Soldags?

Soldags är ett svenskt företag som hjälper privatpersoner att skaffa sina egna solceller. Det gör vi genom att analysera förutsättningarna för en specifik byggnad, projektera en solenergianläggning, leverera utrustningen som krävs, installera anläggningen på kundens tak samt ta hand om våra kunders administration runt installationen. Soldags är en del av Soltech Energy.

Hur fungerar Soltech-lånet?

Soltech-lånet är ett solinvesteringslån utan lösenavgifter och extra månadskostnader. Prata med en av Soldags solrådgivare om vilket paket som passar bäst för dig och ditt tak.

Hur snabbt kan solcellerna vara på plats?

Själva installationen tar ungefär 2-3 dagar.